Macarons by Petra Jelenić

Od izvornih i naoko skromnih namirnica bez umjetnih boja, aroma i aditiva Petra Jelenić na njoj svojstven način stvara malene šarene eksplozije okusa.

Sastojci: badem brašno, šećer, jaja, maslac (mlijeko), mlijeko, slatko vrhnje 30% mm (mlijeko), kukuruzni škrob, bučine golice, čokolada 60% kakaa (kakao masa, kakao maslac, sojin lecitin, šećer), mak, med, maline, cikla u prahu, kurkuma, crni ribizl, crni sezam, limun, lješnjaci 

Macaronsi (kako ih Petra radi) u zadnjoj se fazi proizvodnje zamrzavaju i tako čuvaju (zamrzavaju se u blast-chilleru na -40). Smrzavanjem i odmrzavanjem (naravno, samo jedan put, po svim sanitarnim propisima) oni omekšaju u centru, a ostanu donekle hrskavi izvana. Tako da je ta njihova karakteristika idealna da ih i prodajemo kao zamrznuti proizvod. Rade se male šarže, od po 50 komada od vrste. To znači da kratko stoje „na lageru“, rade se 3- 4 puta tjedno. Isporučuju se smrznuti. Vitrina ih ošteti, osuši i smanji kvalitetu. Na ovaj način naši klijenti dobe najkvalitetniji mogući proizvod.
Količina: 6 kom
82 00 HRK